Hotel Aleksander
MENU

Noc Wina


Zasmakuj w hiszpańskich winach i specjałach Kuchni Aleksander

 

22 września zapraszamy na pierwszą w Aleksandrze Noc Wina. Inicjatywa stanowi doskonałą okazję do poznania regionów Hiszpanii, z których pochodzą najlepsze trunki oraz degustacji siedmiu wyselekcjonowanych win. Spotkanie prowadzi Wojciech Giebuta – redaktor magazynu „Czas Wina”.

Menu

 

Amouse Bouche
Poczęstunek Szefa Kuchni serwowany dla pobudzenia kubków smakowych
Aperitif - Mont Marçal Cava Palau Brut, DO Cava, Katalonia
 
 
Pierwsza przystawka
Oliwkowa tapenada na bagietce / melon y serrano /
 kaszanka z kozim serem i cebulką karmelizowaną
Cava Mont Marçal Cava Gran Cuvée Brut Reserva, DO Cava, Katalonia
 
 
Druga przystawka
Pieczona faszerowana papryka na sposób hiszpański
Martin Codax Albariño, DO Rias Baixas, Galicja
Ramón Bilbao Crianza, DOCa Rioja, Rioja
 
 
Danie główne
Udziec jagnięcy / gnocchi szpinakowe / warzywa pieczone /
 sos demi glace / palona cebula
Palacio del Conde Gran Reserva, DO Valencia, Walencja
Ogga Bodegas Santalba, DOCa Rioja, Rioja
 
 
Deser
Flan / mus z mango
Sol del Mediterráneo, DO Valencia, Walencja



CENA:
159 zł / osoba
START: 19:00

Wydarzenie zorganizowane jest w ramach współpracy Restauracji Aleksander oraz Klubu Dom Wina. 
Kliknij i zobacz naszą informację dotyczącą Nocy Wina. 

Restauracja Aleksander we Włocławku Restauracja Aleksander we Włocławku Restauracja Aleksander we Włocławku

Informujemy, że na naszej stronie internetowej używamy plików cookie (ciasteczek), które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Czytaj więcej